”Men det var inga andra som sökte”

När vi utlyser ett jobb eller uppdrag är det alltid samma typ av personer som söker sig till oss. Vi vill att en större mångfald av personer ska kunna jobba och vara engagerade hos oss, men det är svårt att ge uppdrag till nån som inte söker. Vad kan vi göra för att ändra detta?

Granska er själva!
Som tur var finns det jättemycket ni kan göra för att få flera att söka. Det kan finnas många olika anledningar till att personer inte söker vissa uppdrag. Tyvärr finns det inga ursäkter för att inte  se sin egen roll i detta. Ni behöver göra er hemläxa och ta reda på varför ni bara attraherar en viss typ av personer. Här kommer våra bästa tips för hur ni ska få fler personer att söka era spännande uppdrag.

  • Granska normen! Vilka finns i ni idag? Hur visar ni upp er organisation utåt, på er hemsida och era sociala medier? Vem kan titta på er organisation och tänka “här skulle jag passa in”? Är det bara en viss typ av personer som visas kan det vara svårt för andra att känna att de skulle passa hos er.

  • Granska era utlysningar! Nedan kan ni läsa om Rättvisefömedlingens bästa tips!

    Tips från proffset! 

    – GÖR DETTA: 1. Tydliggör och skilj i platsannonsen vilka kvalifikationer som krävs för tjänsten, respektive vad som kan anses som meriterande. 2. Undvik värdeladdade ord som ”expert” eller ”väldigt goda kunskaper”, dessa ord är svåra att mäta och definiera. De riskerar skrämma bort de som har de efterfrågade kunskaperna, men inte självförtroendet att själva benämna sig som experter. 3. Platsannonsen är en möjlighet att göra reklam för ert aktiva arbete för jämställdhet och mångfald. Berätta om hur ni arbetar samt varför ni tycker det är viktigt med en bredd av sökande, säger Seher Yilmaz SOM ÄR ordförande för RÄTTVISEFÖRMEDLINGEN 
  • Sprid bredare! Om det krävs att en ska följa er på Facebook eller ofta läsa på er hemsida för att hitta annonsen kommer ni inte nå några nya. Använd också andra kanaler: Volontärbyrån, Rättviseförmedlingen, LSU:s nyhetsbrev, Ideella jobb, olika Facebook-grupper. 

  • Direktkontakt! Ibland krävs det lite extra pepp för att våga söka ett jobb eller uppdrag. Om det finns personer som ni känner eller som finns i er organisation som ni tror skulle passa till ett visst uppdrag, peppa då den att söka. Den lilla knuffen kan vara det som gör att personen vågar söka. 

  • Kolla medlemsbasen! Antagligen har ni massor av smarta personer i er organisation. Se över er organisation, hur ser karriärvägarna ut? Går det att byta mellan uppdrag och avancera? Kanske finns personen redan i er organisation men har av någon anledning i sökt.

Det går inte att söka ett jobb eller uppdrag som ingen hittar