Börja jobba jämställt

Jämställdheten har ingen start och inget slut. Därför är det ett område som är så enkelt att skjuta upp. Här är våra bästa tips på hur du får din organisation att jobba med jämställdhet – nu.


  • Visa relevansen! Ibland måste en sätta hårt mot hårt för att få igång jämställdhetsarbetet. Det finns mängder av statistik, forskning, rapporter, artiklar m.m. som visar att jämställdhet inte är en åsiktsfråga utan en kunskapsfråga. Sverige är inte jämställt. SCB-rapporten På tal om kvinnor och män samlar mänder av jämställdhetsstatistik och Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor har släppt flera rapporter med fokus på jämställdhet, bland annat denna.

  • Det handlar om er! Efter att ni visat på all kunskap och all statistik som visar att Sverige inte är jämställt kanske någon säger att det inte handlar om er. Att ni inte har ojämställda löner eller styrelser. Ifrågasätt då! Om hela samhället påverkas av ojämställdhet och bygger på strukturer där män som grupp har mer makt än kvinnor som grupp, varför skulle det inte vara likadant hos er? Bara för att ni har jämställd representation i styrelsen betyder det inte att ni är jämställda.

    TIPS FRÅN OSS! 

    – I Maktsalongens rapport “BORTOM SIFFRORNA - EN RAPPORT OM JÄMSTÄLLDHETEN I DET UNGA CIVILSAMHÄLLET” visar vi på hur det ser ut med jämställdheten i det unga civilsamhället. Rapporten kommer fram till jämställd representation inte är det största problemet, men det betyder inte att organisationer är jämställda - långt därifrån, säger Sara Haraldsson och Sofia Brändström som är grundare av Maktsalongen och författare till rapporten.
  • Organisera er! Visa att ni är fler som vill att organisationen prioriterar jämställdhetsarbetet. Starta en namninsamling som medlemmar och aktiva får skriva under. Gör en omröstning på Facebook. Få medlemmar att skickar mail till styrelsen. Byt profilbild på Facebook. Gör vad som krävs för att visa att ni är flera som tycker att detta är viktigt.

  • Visa hur det kan göras! Många tror att ett jämställdhetsarbete måste vara världens största grej och att all annan verksamhet måste pausas för att ni ska kunna jobba med jämställdhet. Det är såklart inte sant. Det finns många små, enkla saker som kan göra stor skillnad. Så istället för att vänta tills efter årsmötet, pröva att göra några justeringar av årsmötet för att se om det kan öka jämställdheten. På denna sajt hittar ni fullt med små och stora saker som ni kan göra.

  • Ifrågasätt nej:et! Om någon säger nej, be den förklara. Be den fortsätta förklara sig tills du tycker att den ger argument som faktiskt är rimliga. Om någon säger att ni ska göra det sen, fråga när. Se till att ni skriver upp det för dagordningen på det mötet och påminn mötet innan om att frågan ska lyftas.

  • Kuppa in det! Om du inte får med någon av de andra ledarna på tåget - gör din grej! Ställ dig i talarstolen på årsmötet och prata själv om jämställdhetsperspektivet på verksamhetsplanen, budgeten och i valen. När du skriver underlag, ha en rubrik som heter Jämställdhetskonsekvenser där du beskriver vilka konsekvenser ditt förslag till beslut får ur ett jämställdhetsperspektiv. Längs vägen kommer du säkert få med andra på tåget och det kommer bli pinsamt tydligt vilka som inte är det.

Gör allt du kan för att lyfta frågan i alla forum som du kan. Det kommer då bli pinsamt tydligt vilka som inte är med på tåget