Mångfald på scenen

Vilka som får tala påverkar vad som kommer sägas. Och om de som lyssnar kan se sig själva i personen på scenen är det mer troligt att de tänker att de själva ska kunna stå där en dag. Representation spelar roll. Här kommer våra bästa tips för hur ni kan skapa mångfald i paneler, bland talare och på events.


  • Bestäm er! Bestäm er för att inte arrangera ojämställda paneler eller bara ha talare av ett visst kön. Om ni inte får till jämställdheten på dessa arrangemang, ändra upplägget och se om ni kan göra på ett annat sätt.

  • Listor! Ofta när en ska arrangera saker är det kort om tid, kortare än vad en hade tänkt från början, och då är det lätt att fråga samma personer som en alltid frågar. Därför kan ett steg vara att skriva listor på personer för olika ämnen som är viktiga för er och vilka det finns som skulle kunna prata om de ämnena. Så nästa gång ni vill tillfråga någon ny kan ni utgå från er egen lista.

  • Andras listor! Rättviseförmedlingen har massor av listor med olika personer med en enorm bredd av kompetenser och expertområden. Kolla in deras befintliga listor eller be om att få göra en efterlysning om det inte finns nån lista som matchar det ni söker.

  • Börja utanför normen! Om ni alltid har haft en viss typ av personer i era paneler eller som talare, börja då med att tillfråga de andra. Ofta är det på slutet som nån kommer på “just det, vi måste ha en kvinna också” och om det är svårast för er att hitta kvinnor är det svårt att ta det i sista stund.

  • Granska er själva! “Vi frågar, men de tackar alltid nej” är ett vanligt svar på varför en panel bara består av vissa personer. Då måste ni fråga er varför de tackar nej. Finns det något som ni kan göra för att tacka ja? Handlar det om att de inte känner sig välkomna? Handlar det om praktiska problem som ni skulle kunna hjälpa till att lösa? Att de alltid tackar nej är aldrig en giltig ursäkt för att ha homogena paneler.

  • Låt fler bli experter! De som är experter eller bra i paneler har inte alltid varit det. Någon gång har de också ställt sig på scenen för första gången. Våga ge fler personer chansen och ge dem möjligheten att bli bra på det!

Börja i tid så blir det enklare att hitta de ni behöver